Kadınlar Sitesi

Tığ İşi Örgü Şal Tarifi

Tığ İşi Örgü Şal Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • Angora ip
  • 3,5 numara tığ

Yapılışı

Bugün birlikte öreceğimiz şalımız yine motiflerin örülüp birleşmesiyle oluşacak bir model. Toplam 6 adet tüm ve 4 adet de yarım motif yapacağız. Motifleri örümcek ile birleştiriyoruz.

İlk başta 7 tane zincir çekiyoruz ve 8 tane 5li badem yapıyoruz.
Tig-isi-orgu-sal-yapilisi-1

Yaptığımız bademlerin arasına 2 şer tane zincir çekiyoruz. Bademlerimizi yapıp kapattıktan sonra yukarıya tekrar aralarına 2 şer tane zincir çekerekten 4 adet 5li badem daha yapıyoruz ve 2 tane örümcek ile yan tarafa geçiyoruz. Yan tarafa battığımızda yine 4 adet 5li badem yapıyoruz ve 2adet örümcekle yan tarafa geçiyoruz ve bu şekilde sıramızı dolduruyoruz.

Tig-isi-orgu-sal-yapilisi-2

Tig-isi-orgu-sal-yapilisi-3

Üst kısma geçtiğimizde 4 adet 5li bademlerin iç kısmına 3 adet badem yapıyoruz. Ancak alttaki ördüğümüzden farklı olarak altta bademlerimizi tek tek toplamıştık burada bademlerimizin 3 ünü bir topluyoruz. Yani aradaki zincire 5 li bademi yapıyoruz ve kapatmıyoruz. Diğer boşluğa geçip yine bademi yapıyoruz ve sonraki boşluğa 3.bademi yapıp hepsini (bütün bademleri birlikte) topluyoruz.

Tig-isi-orgu-sal-yapilisi-4

Arkasına tekrar 2 li örümcek yapıp alttaki örümceğe batıp tekrardan 2 li örümcek daha yapacağız. Bu sırada toplam 4 er örümcek yapıyoruz. Sonraki 4 adet bademin içine yine 3adet 5li badem yapıp yine 3 ünü bir topluyoruz. 2 adet örümcek yapıp, alttaki örümce batıp 2 örümcek daha yaparak bu sıraya da bu şekilde toplam 8 parça 3 adet 5li badem yapıyoruz.

Tig-isi-orgu-sal-yapilisi-5

Bademleri örümcek ile birleştiriyoruz. Her 8 parça 3adet bademlerin her ikisinin arasını doldurarak köşelerini yapmaya başlıyoruz. Diğer ikisinin arasını örümcek devam ediyoruz. Köşe için ise 3adet badem yaptıktan sonra 4adet zincir çekiyoruz ve yandaki örümceğin arasına batıp 3badem daha yapıyoruz ve bunun arasına da 2 zincir çekiyoruz. Bir sıra daha yaptıktan sonra motifimizi tamamlamış oluyoruz.

Tig-isi-orgu-sal-yapilisi-6

Sevgili hanımlar, bu motiflerimizi örümceklerle istediğiniz şekilde birleştirip yapabilirsiniz.

İyi günlerde kullanın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ