Kadınlar Sitesi

Seçimler Sonuçlandı Şimdi Bizi Neler Bekliyor?

Seçimler Sonuçlandı Şimdi Bizi Neler Bekliyor?

AKP tek başına hükumet kurabilecek 276 sandalyeye ulaşamadığı için koalisyon şart.

seçim

Peki muhtemel koalisyon senaryoları nelerdir?

1. AKP – HDP koalisyonu en iyi seçenek gibi görünüyor ama Demirtaş, birkaç kez AKP ile koalisyon yapmayacağını söyledi. HDP – AKP koalisyonu AKP’ye oy veren milliyetçi kesimin de tepkisini çekeceğinden AKP kurmayları bunu da göz önünde bulunduracaktır. HDP tabanı da AKP koalisyonuna sıcak bakmayacaktır. Hırsızlıkla suçladıkları birileri ile aynı hükumette olmalarını tabanına zor izah ederler.

2. AKP – MHP koalisyonu da en az AKP – HDP koalisyonu kadar mantıklı belki de daha mantıklı. Ama MHP çözüm sürecine kapıları kapattığı için burada ayrılacaklar. Bu durumda çözüm sürecine eğer ara verilirse yani dondurulursa bu koalisyon uzun süreli olabilir ama bu defa da PKK yeniden hortlayacak Türkiye o eski günlerine yeniden dönecektir. Bu sebepten dolayı bu AKP – MHP birlikteliği uzun sürmeyecektir.

3. AKP – CHP koalisyonu Kılıçdaroğlu da AKP ile kesinlikle bir koalisyon kurmayacaklarını söylemişti.
Tabi başka olasılıklar da var ama en iyi ihtimaller bunlar.

Ufukta Erken Seçim mi Var?

Bu yukarıda saydığımız ihtimallerden biri gerçekleşse bile kısa süreli olacak ve erken seçim kaçınılmaz olacaktır.

Önümüzde Bizi Neler Bekliyor?

1. Enflasyon Artacak:  Tek partinin olmadığı yerde hayatın pahalılaşması ekonomik bir kuraldır. Yani büyük zamlar bizi bekliyor. Daha da fakirleşeceğiz.

2. Faizler artacak: İstikrarın olmadığı yerde faizler artar her sıkıştığınızda artık bankadan kredi çekemeyeceksiniz.

3. Konutlar ucuzlayacak: AKP döneminde faizler çok düşmüştü cebinde 10 – 15 bin tl’si olanlar bankaya koşuyor kredi çekiyor ve ev sahibi oluyordu. Aylık 600 tl kira ödeyeceğime aylık 900 tl, 10 yıl boyunca öderim 10 yıl sonra ev benim olur, düşüncesi hakimdi. Ama artık bu olamayacak çünkü faizler çok artacak. Faizler arttığı için evlere artık eskisi kadar talep olmayacak ve ev fiyatları adeta dibe çakılacak. Elinde nakit parası olanlara gün doğdu diyebiliriz. Evinizi ya da arsanızı satmayı düşünüyorsanız hemen elden çıkarmanız uzun vadede sizin için karlı olacaktır.

4. İşsizlik artacak: Yatırımcı istikrarın olduğu yere gider. Koalisyon demek istikrarsızlık ve belirsizlik demektir. Böyle bir ortamda yatırım olmayacağı için işsizlik de artacaktır.

5. Dolar Uzun Vadede Kazandırmayacak: Anket sonuçları ile beklentiler zaten satın alındı ve dolar 2 tl seviyelerinden 2.7 seviyelerine geldi. İlk 1 hafta dolarda artış olabilir ama sonrasında düşüş süreci başlayacak. Bu sebeple dolara yatırım yapmak için çok geç kaldınız. 1 hafta sonra doları satın ve faize yatırın.

Yusuf Kenan DURMUŞOĞLU

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ